Punkaharju on luonnonkauniiden maisemien ansiosta ollut kansainvälisesti tunnettu matkailukohde jo yli kahdensadan vuoden ajan. Se onkin yksi Suomen kansallismaisemista ja jylhien mäntyjen välistä aukeavat kauniit järvinäkymät ovat edelleen kohteen suurin vetonaula. Punkaharjulla on mainiot majoitusmahdollisuudet ja paljon muita matkailijan tarvitsemia palveluita sekä mielenkiintoisia nähtävyyksiä.

Tuunaansaaren luolasto sijaitsee Punkaharjulla, kansallismaisemien äärellä. Luolasto on rakennettu vuosina 1984–1986. Siinä toimi 2012 vuoteen saakka maailmanlaajuisesti tunnettu taidekeskus, jossa järjestettiin korkeatasoisia kuvataide- ja taideteollisuusnäyttelyitä, sekä jonkin verran myös konserttitoimintaa. Parhaimpina vuosina paikalla vieraili yli 200 000 kävijää vuodessa. Pitkän kiinniolon jälkeen luolasto avautui uudelleen kesäkuussa 2018, kun Luola Events aloitti toimintansa jylhässä Kalliosalissa.

Luolaston sydän on suuri Kalliosali. Kalliosali tarjoaa ainutlaatuiset, maailmanluokan puitteet konserteille, keikoille ja muille tilaisuuksille. Salin katsomotilat ovat kahdessa kerroksessa. Katto on käsitelty ruiskubetonilla ja seinät ovat kaunista luonnongraniittia. Konserttisalin korkeus on noin 30 metriä.

Lisää luolastosta ja sen historiasta sivustolla www.tuunaansaarenluolasto.fi

Luola Events on Matkailukeskus Harjun Portin ja Keiku ry:n yhteinen brändi, jonka puitteissa tuotetaan tapahtumia Tuunaansaaren luolastoon.

Luola-events-välimatkat